persoonlijke gezondheidsomgeving 985x375

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Digitale keuzehulp1

Hoe werk je zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk aan je gezondheid? Dat kan straks met een Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). PGO’s zijn apps of websites waarmee je, met of zonder zorgvraag, informatie over je eigen gezondheid kan bijhouden en delen: van je bloedgroep en vaccinaties tot de medicijnen die je gebruikt.. Je kunt kiezen uit diverse apps en websites. Uiteindelijk staan ook al je medische gegevens van je huisarts, het ziekenhuis, je apotheek en bijvoorbeeld je fysiotherapeut in je PGO. Met een PGO heb je al je gezondheidsgegevens op één plek.

De Patiëntenfederatie werkt samen met het ministerie van VWS, zorgaanbieders, zorgverleners, ICT-leveranciers en MedMij om deze PGO’s zo snel mogelijk beschikbaar te hebben en gebruiksvriendelijk en veilig te maken. Een PGO met een MedMij-label is veilig en betrouwbaar. MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen jou en gezondheidsprofessionals. Lees meer over de veiligheid van MedMij op de pagina ‘PGO veelgestelde vragen’.

Wat zijn de mogelijkheden van een PGO? Voor wie is een PGO? Wat zijn de voordelen voor de gebruiker? En wat is er mogelijk in de toekomst? Dat lees je op de pagina: PGO: wat kun je er allemaal mee?

Wat vind jij belangrijk in een PGO?

Wat moet een PGO absoluut kunnen zodat jij er baat bij hebt? Denk met ons mee zodat wij jouw ervaringen kunnen delen met de makers van PGO’s. Zij kunnen vervolgens hun PGO beter afstemmen op wat jij als gebruiker wil. Welke extra wensen heb jij? Wat vind je belangrijk qua gebruiksvriendelijkheid? Wil jij helpen aan de verdere ontwikkeling van PGO’s? Neem dan contact op met de Patiëntenfederatie via pgo@patientenfederatie.nl

Lees ook:

 

Meer weten over een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Welke producten zijn er voor persoonlijke gezondheidsomgeving?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs