persoonlijke gezondheidsomgeving 985x375

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Digitale keuzehulp1

Hoe werk je zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk aan je gezondheid? Dat kan binnenkort met een Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Met deze app houd je je medische gegevens zelf bij: van je bloedgroep en vaccinaties tot de medicijnen die je gebruikt. Koppel je deze gegevens aan de apps die je gebruikt voor je eigen gezondheidsgegevens, zoals je stappenteller of je dieet-app? Dan krijg je een mooi overzicht van hoe jij kunt werken aan je gezondheid. Uiteindelijk staan al je medische gegevens, van je huisarts, het ziekenhuis, je apotheek en bijvoorbeeld je fysiotherapeut, in je PGO.

De Patiëntenfederatie werkt samen met het ministerie van VWS, zorgaanbieders, zorgverleners en ICT-leveranciers om deze PGO’s zo snel mogelijk beschikbaar te hebben. Voor iedereen die dat wil. Gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar.

Wat zijn de mogelijkheden van een PGO? Voor wie is een PGO? Wat zijn de voordelen voor de gebruiker? En wat is er mogelijk in de toekomst? Dat lees je op de pagina: PGO: wat kun je er allemaal mee?

Wat vind jij belangrijk in een PGO?

Wat moet een PGO absoluut kunnen zodat jij er baat bij hebt? Denk met ons mee zodat wij jouw ervaringen kunnen delen met de makers van PGO’s. Zij kunnen vervolgens hun PGO beter afstemmen op wat jij als gebruiker wil. Welke extra wensen heb jij? Wat vind je belangrijk qua gebruiksvriendelijkheid? Wil jij helpen aan de verdere ontwikkeling van PGO’s? Neem dan contact op met de Patiëntenfederatie via pgo@patientenfederatie.nl

> Bekijk hier PGO's

> Op zoek naar een persoonlijke gezondheidsomgeving? Start hier de PGO-keuzehulp

> Lees ook: Wat kun je allemaal met een PGO?

> Veelgestelde vragen

Meer weten over een persoonlijke gezondheidsomgeving?

Welke producten zijn er voor persoonlijke gezondheidsomgeving?

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs