COPD Apps en Websites

Hoe helpt digitale zorg mij met mijn COPD?

COPD 250x172

Voor COPD-patiënten kunnen dagelijks taken, zoals boodschappen doen, aankleden of een stukje wandelen, behoorlijk inspannend zijn. Vanwege hun chronische longaandoening zijn COPD-patiënten over het algemeen sneller vermoeid of buiten adem. Daarom is het belangrijk om de energie goed te verdelen, en is het soms nodig om vooruit te plannen. Apps kunnen helpen bij deze taakverdeling en dagelijkse energieverdeling. Daarnaast is er voor COPD-patiënten die moeite hebben met het stoppen met roken een digitaal aanbod van stoppen met roken apps en websites. Of wat dacht u van apps die ademhalingsoefeningen bieden, of informeren over de kwaliteit van lucht. Dat zijn voorbeelden waarbij digitale zorg u als COPD kan ondersteunen.

Het aanbod van online platformen en websites waarmee patiënten en hun zorgverleners kunnen samenwerken en communiceren groeit ook. Deze websites bieden vaak, naast uitgebreide informatie over (leven met) COPD, ook de mogelijkheid om eigen data in te voeren en op die manier de conditie en het ziekteverloop in de gaten te houden. Het bijhouden van een digitaal dagboek over lichamelijk klachten en hoe u zich voelt kan nuttig zijn in de gesprekken met een zorgverlener.

Tenslotte zijn er ook technologische ontwikkelingen, dingen waar nu aan wordt gewerkt of die in toekomst mogelijk zijn, waar COPD-patiënten baat bij kunnen hebben. Bijvoorbeeld een slimme inhalator met ingebouwde sensoren, die een seintje naar de smartphone kunnen sturen wanneer een gebruiker zich in een gebied met slechte luchtcondities begeeft.

Alles over digitale zorg voor COPD

Welke digitale producten kan ik voor COPD gebruiken

Welk digitaal zorgproduct past het beste bij mij?Start productwijzer

Blogs