Video-consult bij de huisarts (2): wat zijn de voor- en nadelen?

Steeds meer huisartsen bieden naast een regulier consult in de spreekkamer of een telefonisch consult ook de mogelijkheid om digitaal een vraag te stellen. Bijvoorbeeld via e-mail of het online portaal van de huisarts, maar soms ook via . Arts en patiƫnt zitten niet in dezelfde ruimte, maar kunnen elkaar op die manier toch zien en spreken. Digitale Zorggids spreekt met drie huisartsen die ervaring hebben met het aanbieden van deze digitale zorgdienst. Deze week: wat zijn de voor- en nadelen?

Steeds meer patiënten en huisartsen zien voordelen in digitale consulten. Een video-consult scheelt een bezoek aan de praktijk, het scheelt wachttijden – en als je moet wachten kan dat rustig in je eigen huis – en je kunt het plaats onafhankelijk doen: dus ook als je op zakenreis bent of op de camping staat in Zuid-Frankrijk. Huisartsen Bart Timmers, Bart van Pinxteren en Hilderik van Schaik zijn dan ook alle drie voorstanders van het video-consult.

Net wat extra informatie

Maar wat voegt een video-verbinding eigenlijk toe ten opzichte van een telefonisch consult? Voor beiden hoef je immers niet naar de praktijk te komen. Voor Van Pinxteren is dat duidelijk: “Bij patiënten die ik goed ken, kan ik aan de telefoon goed inschatten of ik langs moet komen. Daar voegt een video-verbinding weinig aan toe. Op de huisartsenpost heb je vaak te maken met patiënten die je niet kent, omdat ze niet bij jouw praktijk ingeschreven staan. In zo’n geval geeft een video-verbinding bij de triage juist wel extra informatie, omdat je op die manier beter kunt bepalen of het been van een patiënt inderdaad echt zwart ziet of eigenlijk alleen een donkere plek heeft.”

Volgens Timmers biedt het video-consult daarnaast uitkomst om met de patiënt mee te kijken naar iets. “Bij het voor de eerste keer oogdruppels toedienen, verband vervangen of bloedprikken kan het fijn zijn als de huisarts op afstand even met je mee kan kijken.”

Van Schaik merkt ook een andere toegevoegde waarde van het video-consult in zijn praktijk. “Het komt weleens voor dat ik met een patiënt samen via video-verbinding contact leg met een specialist, bijvoorbeeld om hem of haar mee te laten kijken naar een echo die ik net gemaakt heb van de patiënt. De specialist kan meekijken naar mijn beeldscherm en de patiënt kan ook meeluisteren en deelnemen aan het gesprek.”

Niet voor iedereen

In de praktijk van Timmers wordt het video-consult al ruim een jaar aangeboden. Toch valt het daadwerkelijke gebruik van die digitale dienst hem tegen. “Ik had verwacht dat er meer patiënten gebruik van zouden maken”, vertelt de huisarts. “Ik heb vaak genoeg een patiënt voor me zitten waarvan ik denk: dit gesprek hadden we net zo goed via een videoverbinding kunnen bespreken, dan had jij gemakkelijk thuis kunnen blijven.”

Enerzijds dankt Timmers dit beperkte gebruik aan het feit dat patiënten misschien nog niet weten dat hij deze dienst aanbiedt. “Het hangt op een scherm in de wachtkamer en je kunt het terugvinden op de site. Ik probeer patiënten er na afloop van een consult op te wijzen, maar dat schiet er nog weleens bij in.” Anderzijds begrijpt Timmers ook dat een video-consult gewoon niet voor iedereen is weggelegd. “Ik kan me voorstellen dat er patiënten zijn die er simpelweg niet op zitten te wachten om het consult telefonisch of via videoverbinding te doen. Deze patiënten vinden het fijn om even eruit te zijn en andere mensen te zien en spreken in de wachtkamer.”

Van Pinxteren merkt daarnaast op dat huisartsen, maar ook patiënten, bij een video-consult vaak denken: lekker makkelijk en comfortabel in mijn eigen omgeving. “In feite moet ik bij een video-consult evengoed netjes erbij zitten: een gestreken overhemd, niet onderuit gezakt of met mijn voeten op tafel. Dat geldt ook voor de patiënt.” Dat maakt het video-consult voor mij minder ontspannen – bij een telefonisch consult bijvoorbeeld kan ik er wel gemakkelijk bij gaan zitten, kop koffie erbij – maar voor de patiënt mogelijk ook.”

Volgende week: hoe zien de huisartsen de toekomst van het videoconsult voor zich?

Heeft u weleens een video-consult gehad? Deel uw ervaring op Digitale Zorggids.

Digitale dienst: Videoconsult
29 augustus 2016
Video-consult bij de huisarts (2): wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn nog geen reacties

Reageren