Video-consult met de huisarts (1): wat werkt wel en wat werkt niet?

Steeds meer huisartsen bieden naast een regulier consult in de spreekkamer of een telefonisch consult ook de mogelijkheid om digitaal een vraag te stellen. Bijvoorbeeld via e-mail of het online portaal van de huisarts, maar soms ook via een video-verbinding. Arts en patiƫnt zitten niet in dezelfde ruimte, maar kunnen elkaar op die manier toch zien en spreken. Digitale Zorggids spreekt met drie huisartsen die ervaring hebben met het aanbieden van deze digitale zorgdienst. Deze week: wat werkt wel en wat werkt niet?

Huisarts Bart Timmers gebruikt het programma PatientHub om een video-consult te houden met zijn patiënten. Hij heeft een praktijk in ’s-Heerenberg in de Achterhoek. De huisarts kan een patiënt via PatientHub uitnodigen om deel te nemen aan het gesprek. Patiënten ontvangen via de e-mail een link waarin staat hoe laat zij verwacht worden in de virtuele spreekkamer. Als een patiënt voor het eerst met PatientHub werkt, dan moet hij of zij eerst het programma op zijn of haar computer downloaden. De keer daarop is dat niet meer nodig. Zodra het programma op de computer of tablet staat, klikt de patiënt op de link in de mail en kan hij of zij direct plaatsnemen in de virtuele wachtkamer. Patiënten zien hoeveel wachtenden er nog voor hun zijn en hoe lang ze nog moeten wachten. Zodra de arts klaar is voor het consult, nodigt hij de patiënt uit in de spreekkamer. Door op accepteren te klikken wordt de beeldverbinding tot stand gebracht en kan het consult beginnen.

“Een van mijn patiënten komt zo nu en dan langs op de praktijk en tussendoor spreek ik haar via een video-consult. Dat werkt voor ons allebei erg goed”, vertelt Timmers. “Ik spreek op die manier ook met patiënten die in het buitenland zitten, of heb samen met een patiënt en zijn of haar mantelzorger via video-verbinding op afstand overleg. Voor patiënten die niet per se onderzocht moeten worden, maar wel slecht ter been zijn is het video-consult ook een uitkomst.”

Techniek werkt niet mee

Ook huisarts Bart van Pinxteren begon twee jaar geleden met het aanbieden van een video-consult bij het gezondheidscentrum Oog in Al in Utrecht. “Ik heb een video-consult een paar keer geprobeerd bij mij in de praktijk, maar het kwam helaas niet goed van de grond.” De huisarts probeerde het video-consult onder andere uit met een 80-jarige dame. “Die patiënt woont alleen, heeft weinig klachten en wil alleen af en toe even iets met mij bespreken. Ik stelde een video-consult voor en zij was direct enthousiast. Hoewel ze gewend was nog steeds af en toe op haar laptop te werken, lukte het alleen helaas niet om in te loggen – zelfs niet met behulp van de helpdesk.”

Huisarts Hilderik van Schaik heeft de afgelopen jaren verschillende platformen uitgeprobeerd om een video-consult met zijn patiënten te doen, maar heeft anders dan huisarts Timmers nog niet de ideale oplossing gevonden. “De techniek werkt bij mij nog niet altijd even goed mee”, vertelt de huisarts die praktijk houdt in Vlissingen. “Ik probeer van alles uit want ik zou deze optie graag bieden aan mijn patiënten, maar ik vind het lastig voor patiënten dat ze een speciaal programma moeten downloaden of specifiek een tablet of smartphone nodig hebben.” Om toch via video-verbinding bereikbaar te zijn, gebruikt Van Schaik af en toe FaceTime of Skype. “Laatst heb ik nog op die manier contact gehad met een patiënt die op dat moment in Twente was.”

Volgende week: wat zijn de voor- en nadelen van een videoconsult volgens de huisarts?

Heeft u weleens een video-consult gehad? Deel uw ervaring op Digitale Zorggids.

Digitale dienst: Videoconsult
29 augustus 2016
Video-consult met de huisarts (1): wat werkt wel en wat werkt niet?

Er zijn nog geen reacties

Reageren