Wat gebeurt er in het ziekenhuis aan eHealth?

Eind januari opent in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal de zogeheten DigiTuin. Dat is een plek in het ziekenhuis waar patiënten en bezoekers meer informatie over digitale zorg kunnen vinden. In de eerste zes weken na de opening zal er steeds een vrijwilliger aanwezig zijn om te helpen. Het idee achter de DigiTuin is dat mensen hier zelf op zoek kunnen naar geschikte gezondheidsapps of nieuwe ontwikkelingen en behandelmethodes. Maar ook meer kunnen leren over MijnBravis, het patiëntenportaal van het ziekenhuis. Het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom zal later dit jaar ook een eigen DigiTuin krijgen, meldt het ziekenhuis.

Het Bravis Ziekenhuis is overigens niet het eerste ziekenhuis dat een speciaal eHealth informatiepunt biedt. Ruim twee jaar geleden opende in het St Jansdal ziekehuis in Harderwijk de eBar. Bij de eBar kunnen patiënten terecht voor informatie over digitale zorg en zelfmanagement. Bij de balie kunnen nieuwe, digitale zorgproducten bekeken, geprobeerd en zelfs gekocht worden. Denk aan zelfmeetapparatuur als een draadloze bloeddrukmeter, wifiweegschaal of slimme glucosemeter. Patiënten en bezoekers van het ziekenhuis kunnen daarnaast bij de eBar terecht voor vragen over het elektronische patiëntendossier en het activeren van en werken met MijnStJansdal, het patiëntportaal van het ziekenhuis.

Tijdens de eHealth Week die afgelopen zaterdag van start is gegaan, worden er in verschillende ziekenhuizen in Nederland tijdelijke informatiemarkten georganiseerd om patiënten en andere bezoekers meer te vertellen over digitale zorg en wat dit voor hen kan betekenen. Bijvoorbeeld in het UMC Utrecht. In dit Utrechtse ziekenhuis lopen er al verschillende initiatieven op het gebied van eHealth. Tijdens de informatiemarkt digitale zorg kunt u hier kennis mee maken, vragen over stellen of zelf uitproberen.

In het HagaZiekenhuis in Den Haag draait het om eHealth gericht op alle leeftijden. Van een innovatiemarkt ouderenzorg, tot een bijeenkomst over de mogelijkheden van eHealth binnen het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ).

Bij Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo wordt tijdens de eHealth Week ook een eHealth informatiemarkt georganiseerd. Hier kunnen bezoekers tijdens demonstraties van eHealth toepassingen zelf ontdekken wat deze nieuwe vorm van zorg voor hen kan betekenen.

In het Maasstadziekenhuis in Rotterdam kunnen bezoekers van de eHealthmarkt zien hoe virtual reality werkt en wat de laatste technologische snufjes zijn. Er zijn zeven startende bedrijfjes aanwezig die iets komen vertellen over hun innovatie.

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten tijdens eHealth week kunt u hier terecht.

22 januari 2018
Wat gebeurt er in het ziekenhuis aan eHealth?

Er zijn nog geen reacties

Reageren